Sella doet mee aan Liemers Vitaal

Gepubliceerd op 10 juni 2020 om 10:20

 

  1. Waarom doe je mee aan onze actie?

Ik werd benaderd als proefpersoon: zoals bijna iedereen bemerkte ik dat ik wat actiever mijn beweging moet zoeken in deze coronatijd. Sportschool dicht, andere sport (paardrijden) ook stilgelegd. En je werkt vooral thuis in een niet volledige ARBO-proof werkomgeving.

Gelukkig waren we niet in volledige lockdown en mochten we wel naar buiten. Dus ik ging elke avond zo'n anderhalf uur wandelen of fietsen. Op zo'n moment realiseer je hoe mooi en gevarieerd onze omgeving is. Ik kwam steeds helemaal verkwikt thuis!

Inmiddels heb ik een fitbit, zo krijg ik een signaal als ik te lang niet heb bewogen, maar ook een melding als ik goed bezig ben, dat stimuleert! En zo zie ik Liemers Vitaal ook!

 

  1. Welke tip heb jij voor een inwoner uit De Liemers om zich vitaler te voelen?

Zeker niet nieuw of onbekend, maar ik heb het fietsknooppuntennetwerk (her)ontdekt: eenvoudig zelf je route samenstellen, mooie routes.

Aanrader: supermooie wandel- en paardrijomgeving: het Montferland/Bergherbos. Eenvoudig te bereiken in De Liemers. Verrassende paden, leuke hoogteverschillen, wisselend landschap en goede bewegwijzering (knooppunten).

 

3. Welk idee voor een actie heb jij voor Liemers Vitaal?

Ik zou vooral iets aanbieden dat stimuleert en beloont, ofwel een goed gevoel geeft. Zie ook mijn eerdere opmerking over de stimulans van mijn fitbit.

 

Een ander idee: er zijn vast inwoners die wel willen bewegen (of weten dat het goed voor ze is…), maar een (extra) steuntje in de rug of een maatje nodig hebben. Via Liemers Vitaal kun je vraag en aanbod bij elkaar brengen. Zo krijgt het ook een sociale kant of heb je wat te bieden voor mensen die eenzaam zijn, de drempel zelf niet over komen/durven, een smalle beurs hebben enz.

 


«   »